Page 119 - GREC14N_EFL_03
P. 119

ZTH


















                                                          “ZAKYNTHOS FOR ME IS A HIDDEN
                                                            TREASURE WHICH I’M TRYING
                                                             TO CAPTURE IN MY PLATES”
                                                           «ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ
                                                           ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
                                                         ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΩ
                                                                  ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΟΥ»














            ANDREAS EDVIN NTOUGIAS
                   Chef at Olea All Suite Hotel

        His passion for cooking was born in the age of eight years old, when
        the  intoxicating  smell  from  his  mother’s  fresh-cooked  gemista
        (stuffed  vegetables)  filled  with  its  fragrance  the  whole  house.
        Thinking  that  this  primordial  tastes  bear  centuries  of  wisdom
        and experience and represent another dimension of the cultural
        identity of every place, as chef in Zakynthos, an island which has
        known  many  civilizations  with  different  culinary  philosophies,
        he is trying to capture this priceless substance in his dishes. His
        favourite place is Navagio, which is also a source of inspiration for a
        future culinary project. Το πάθος του για τη μαγειρική γεννήθηκε
        στην ηλικία των οκτώ ετών, όταν οι μεθυστικές μυρωδιές από
        τα  φρεσκοψημένα  γεμιστά  της  μητέρας  του  μοσχοβολούσαν
        σε  όλο  το  σπίτι.  Θεωρώντας  ότι  αυτές  οι  αρχέγονες  γεύσεις
        κουβαλούν σοφία και εμπειρία αιώνων και εκφράζουν μια άλλη
        διάσταση  της  πολιτισμικής  ταυτότητας  του  εκάστοτε  τόπου,
        ως  σεφ  στη  Ζάκυνθο,  ένα  νησί  από  το  οποίο  έχουν  περάσει
        πολλοί πολιτισμοί με διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες,
        προσπαθεί να αποτυπώσει αυτήν την ανεκτίμητη περιουσία στα
        πιάτα του. Αγαπημένο του σημείο είναι το Nαυάγιο, το οποίο
        μάλιστα  αποτέλεσε  και  πηγή  έμπνευσης  για  ένα  μελλοντικό
                     γαστρονομικό project.

                                                                                              121
   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124