Page 103 - GREC14N_EFL_01
P. 103
CFU
SKG
White House. Fisherman’s Cabin too, at the end of Ai
As always, Nikos Bellos’ Klimataria Giorgis ton Pagon beach, in order to taste
restaurant in Benitses is ahead of the authentic sea “treasures”.
game, should you wish to taste the island’s Once on the island, don’t miss enjoying a
traditional cuisine at its best. Famous dinner at Etrusco –the restaurant teaching
for its fish mezedes, don’t leave without the evolution of Greek creative cuisine in
ordering the exquisite scorpion fish the village of Kato Korakiana-, bearing
bianco. the signature of Ettore Botrini and
Aristotelis Mengoulas, on the other hand, constituting a point of reference in terms
based at the Pomo d’Oro this year as of Greek gastronomy.
well suggests a very intimate and classy
cuisine permeated by Corfiot touches and Θα αρχίσω από τα σημαντικότερα
international influences in this stylish νέα του νησιού που αφορούν στην
restaurant that stands out thanks to its επικαιρότητα. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
quite interesting wine profile, among και ο Νίκος Ρούσσος από το Funky
other things. In addition to this, he Gourmet αναλαμβάνουν τη γευστική
curates the charming Imabari Seaside επιμέλεια του εστιατορίου Apaggio
Bar & Resto, featuring a stunning view to στο ξενοδοχείο Marbella Nido Hotel &
the Old Fortress. His culinary approach Villas στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών.
remains comfort Greek with Italian Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη
touches and a focus (mainly) on the άφιξη στο νησί, καθώς και οι δύο
sea, whereas the top bartender Spyros ταλαντούχοι σεφ και συνιδιοκτήτες
Kerkyras signs the cocktail list. του διάστερου αθηναϊκού εστιατορίου
At the Corfiot embassy of Nolita, located επιμελούνται για πρώτη φορά ένα con-
on Dimarchio Square, chef Yiannis Liokas cept από τότε που άνοιξε το Funky
is about to make his comeback with Gourmet.
THE CULINARY TEAM OF IKOS DASSIA IS JOINED BY
THE AWARDED CHEF LEFTERIS LAZAROU
ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΎ IKOS DASSIA
ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΒΕΎΜΕΝΟΣ ΣΕΦ ΛΕΎΤΕΡΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΎ ΜΕ ΤΟ «ΟΎΖΟ».
the finest Italian cuisine on the island, Τον Έκτορα Μποτρίνι, εκτός από
while Yiannis Vlachos, chef and owner το κορυφαίο Etrusco στην Κάτω
of the Venetian Well, attunes comfort Κορακιάνα, θα τον συναντήσουμε
to modern cuisine at the island’s most φέτος και στο ολοκαίνουργιο Ikos
evocative restaurant serving delicacies of Dassia, το οποίο θα λανσάρει ένα
plethoric tastiness. δεύτερο Fresco, κατατίς πιο comfort
Another high-end restaurant featuring από το γαστρονομικό αδελφάκι του
similar ambience, view to Kommeno Bay, στη Χαλκιδική. Εκεί, ο βραβευμένος
and first-class Greek-Italian cuisine, is σεφ ετοιμάζει κι ένα εστιατόριο, στο
Aristos, housed in the iconic Grecotel οποίο θα παρουσιάσει παραδοσιακές
Corfu Imperial, boasting Konstantinos τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού που
Karapanagiotis as chef and the renowned είναι ξεχασμένες. Θα ονομαστεί,
Matteo Temperini supervising the menu. δικαιωματικά νομίζω, «Κέρκυρα».
You will taste the best fish at Toula’s Στη γαστρονομική παρέα του
at Agni bay, approaching fish dishes in Ikos Dassia μπαίνει και ο επίσης
a modern manner while at the same βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου
time preserving its timeless profile; με ένα μοντέρνας λογικής γκουρμέ
it is definitely worth booking at the μεζεδοπωλείο, ονόματι Ούζο.
103