Page 111 - GREC14N_EFL_01
P. 111

CFU     EFL



        το Βενετσιάνικο Πηγάδι ξαναμπαίνει δυναμικά στη
        γαστρονομική σκηνή της Κέρκυρας. Στα στρωμένα
        τραπέζια του στη γραφική Πλατεία Κρεμαστής με
        το ιστορικό βενετσιάνικο πηγάδι, θα δοκιμάσετε
        δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα
        ελληνικά προϊόντα.
        Kremasti Sq., +30 2661550955, venetianwell.gr

        Tripas
        The history of Corfu’s most famous tavern starts in 1936,
        in a small grocery at the village of Kynopiastes. Nowadays,
        locals, tourists and celebrities meet in its inner yard to
        taste a wide range of local dishes that pass from your
        table without ordering, while local dancers create a jolly
        atmosphere. Η ιστορία της διασημότερης ταβέρνας της
        Κέρκυρας ξεκινάει το 1936 σε ένα μικρό μπακάλικο,
        στο χωριό Κυνοπιάστες. Σήμερα, ντόπιοι, τουρίστες και
        celebrities συναντιούνται στην εσωτερική αυλή της και
        δοκιμάζουν μια σειρά τοπικών σπεσιαλιτέ, που περνούν
        από το τραπέζι χωρίς να παραγγείλετε, ενώ Κερκυραίοι
        χορευτές ανεβάζουν το κέφι.
        Kinopiastes village, +30 2661 056333, corfu-tripas.com
                                                                                 Aristoteles Mengoulas
        Toula’s                                                                      at Pomo d'Oro
        Specialising in Corfus' traditional tastes, this restaurant
        serves the sea on a plate – metaphorically and literally!
        Right in front of the beach of Agni, Toula herself
        cooks lobster pasta, octopus pies and many other local
        dishes, the same way she does for her own family. Με   orchard and lots of their own keg wine. Η οικογενειακή
        ειδίκευση στις κερκυραϊκές συνταγές, το εστιατόριο   ταβέρνα διατηρεί ακόμη το μυστικό της κεφαλονίτικης
        προσφέρει τη θάλασσα στο πιάτο, και μεταφορικά και   κουζίνας. Σπιτικό φαγητό με παρθένο ελαιόλαδο δικής τους
        κυριολεκτικά. Μπροστά στην παραλία Αγνί, η κυρία   παραγωγής, λαχανικά και κηπευτικά από το μποστάνι τους
        Τούλα μαγειρεύει όπως ακριβώς για την οικογένειά   και δικό τους χύμα κρασί. Vatsa, Lixouri, +30 2671 092722
        της αστακομακαρονάδες, χταποδόπιτες και άλλα
        παραδοσιακά, κορφιάτικα πιάτα.               Denis Restaurant & Bar
        Agni, +30 2663 091350, toulasagni.com        This restaurant is located in a privileged position over
                                                     the beach of Trapezaki and with a beautiful view to the
        Salto Wine Bar – Bistro                      Ionian Sea. Its experienced chef specializes in organic
        This is the perfect choice for wine lovers, with a beautiful   cuisine, creating modern Mediterranean dishes with fresh
        view to the neighbourhood of the Old Port and many   ingredients and lots of gourmet elements. Με προνομιακή
        remarkable choices in its menu. A pleasant dining area is   θέση πάνω από την παραλία Τραπεζάκι και απεριόριστη
        added to the tables that are set outdoors, and the selected   θέα στα νερά του Ιονίου και την κοντινή Ζάκυνθο. Ο
        dishes are accompanied by an updated wine list. Για   έμπειρος σεφ του εστιατορίου ειδικεύεται στην οργανική
        οινόφιλους και όχι μόνο, με όμορφη θέα στη γειτονιά του   κουζίνα, δημιουργώντας σύγχρονα μεσογειακά πιάτα, με
        παλιού λιμανιού και αξιόλογες επιδόσεις στην κουζίνα   φρέσκες πρώτες ύλες και έντονα στοιχεία γκουρμέ.
        του. Με λίγα τραπεζάκια έξω και ευχάριστο εσωτερικό   Trapezaki, +30 26710 31454, deniskefalonia.gr
        χώρο, οι προσεγμένες επιλογές του μενού συνοδεύονται
        με την ενημερωμένη λίστα κρασιών του.        Il Borgo
        23 Donzelot Str., +30 2661 302325            The impressive view will stimulate your appetite and the
                                                     perfectly cooked homemade food will leave you more than
        KEFALONIA                                    satisfied. The menu includes Greek recipes that emphasise
        Captain Nikolas                              on meat, certain brunch options, and a mushroom
        This family tavern still keeps the secret of the Kefalonian   risotto that you simply cannot miss! Η εντυπωσιακή θέα
        cuisine. Pure homemade food, cooked with self-produced   θα σας ανοίξει την όρεξη και το καλομαγειρεμένο και
        extra virgin olive oil, vegetables and herbs from their own   νόστιμο σπιτικό φαγητό θα σας την ικανοποιήσει με

                                                                                              111
   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116