Page 114 - GREC14N_EFL_01
P. 114

Foodism | Restaurants




                                                        Il Borgo
        με θέα τη φωτισμένη πόλη της Ζακύνθου, σου αφήνει την
        αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κατάστρωμα πλοίου. Στο μενού
        θα βρείτε εκλεκτά πιάτα μεσογειακής fusion κουζίνας, με
        φρέσκα αρώματα και εύστοχους γευστικούς συνδυασμούς.
        Windmill Bay Hotel, Argassi, +30 26950 24810, anadalis.gr

        Εssence
        Austrian chef Filip Blazek’s restaurant pays tribute to the
        international cuisine using fine quality ingredients by
        local producers and serving some exquisite dishes, such as
        paella with giant shrimp, duck kebab and salmon tartare.
        Its wine cellar collaborates with two of the island’s most
        famous vineyards. Το εστιατόριο του Αυστριακού σεφ,
        Filip Blazek, τιμά τη διεθνή κουζίνα με φρέσκα τοπικά
        υλικά και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως παέγια με γαρίδες
        γίγας, κεμπάπ πάπιας και ταρτάρ σολομού. Η κάβα
        συνεργάζεται με τους δύο πιο γνωστούς αμπελώνες του
        νησιού. Kalamaki, +30 6978565232, restaurant-essence.com
        La Bruschetta
        In a spacious bougainvillea-filled yard, with a great view
        to Keri and the sea, Nino the Italian highlights the flavours
        of his homeland by using fresh local products. Pizzas are   Il Borgo
        baked in a wood oven with olive tree branches, pasta is
        always fresh and, apart from its famous lobster pasta, there
        is always the fresh fish of the day. Στη μεγάλη αυλή με τις
        μπουκαμβίλιες και θέα το Κερί και τη θάλασσα, ο Ιταλός
        Νίνο αναδεικνύει τις γεύσεις της πατρίδας του με χρήση   Olive Garden με κουκουνάρι, ανθότυρο και σταφίδες.
        φρέσκων ντόπιων υλικών. Η πίτσα ψήνεται στο φούρνο   Plaza Pallas Hotel, Tsilivi, +30 26950 24506, plazapallas.com
        με ξύλα ελιάς, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και, εκτός
        από τη φημισμένη αστακομακαρονάδα, υπάρχει πάντα   Prosilio
        φρέσκο ψάρι ημέρας. Keri Lake, +30 26950 28128  An open kitchen run by both young and experienced
                                                     creators that makes the most of the local biological products,
        Mythos                                       in some special dishes that are accompanied by a remarkable
        Offering a magnificent view to Keri Lake, surrounded by   wine list. Μια ανοιχτή κουζίνα νέων κι έμπειρων
        flowers and a pure romantic atmosphere, Mythos offers   δημιουργών που αναδεικνύει βιολογικά τοπικά προϊόντα
        Mediterranean dishes that emphasize on seafood, while   σε ξεχωριστά πιάτα, που συνοδεύονται από έναν αξιόλογο
        its menu also includes vegan, vegetarian and gluten-free   κατάλογο κρασιών. 15 Aghion Panton & A. Latta Str.,
        selections. Με εκπληκτική θέα στη Λίμνη Κερίου, πολύ   Zakynthos Town, +26950 22040, prosiliozakynthos.gr
        πράσινο και ρομαντικές διαθέσεις, προτείνει γεύσεις
        από τη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά,   AKTION
        περιλαμβάνοντας στο μενού vegan, vegetarian και gluten   Amvrosios
        free προτάσεις. Keri Lake, +30 26950 28945   Make sure you arrive early, since fresh fish coming straight
                                                     from the Ambracian Gulf make it hard to find an empty table!
        Olive Garden                                 The inner dining area is decorated with barrels and colourful
        On the ground floor of Plaza Pallas Hotel, this restaurant   naïf frescoes, while the tables set on the back alley offer a
        focuses on Greek cuisine, including some fine selections   delightful dining option under the cool summer shade. The
        of Zakynthian tradition. Some of the best choices include   best pan fried dishes are here, along with seashells and juicy
        sofrito, kleftiko, the meat trilogy and the Olive Garden lab   crayfish from the Gulf. Choose your own fresh fish in the
        with pine seeds, anthotiro cheese and raisins. Στο ισόγειο   kitchen before you order. Καλό θα ήταν να φτάσετε νωρίς,
        του ξενοδοχείου Plaza Pallas, το εστιατόριο εστιάζει στην   αφού η κουζίνα του με ψάρια του Αμβρακικού Κόλπου τον
        ελληνική κουζίνα με πινελιές ζακυνθινής παράδοσης.   κάνει ανάρπαστο. Ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος
        Δοκιμάστε σοφρίτο, κλέφτικο, τριλογία κρεάτων και αρνάκι   με βαρέλια και πολύχρωμες ναΐφ τοιχογραφίες, ενώ στα

        114   GREC14N   2018
   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119