Page 156 - GREC14N_EFL_01
P. 156

CFU


                                                               VASILIKI KAROUNOY
                                                               Owner & cook of Ambelonas Corfu

                                                           The very soul of “Ambelonas Corfu”, in the middle
                                                           of the island, Karounou brings old forgotten recipes
                                                           and  flavours  of  the  local  cuisine  back  to  life.  An
                                                           informatics  expert  with  Peloponnesian  origins,
                                                           she chose to call Corfu home and managed to turn
                                                           her  hobby  into  her  profession,  sharing  her  time
                                                           among  Ambelonas’s  restaurant,  the  cooking  labs
                                                           that she organizes and the Estate’s gardens. In 2008
                                                           she  launched  Acordo,  with  its  original  traditional
                                                           products, while her book about the cuisine of Corfu
                                                           is  an  ode  to  the  island’s  gastronomic  treasures.
                                                           Ψυχή του Ambelonas Corfu, ανασύρει ξεχασμένες
                                                           συνταγές  και  μυρωδιές  της  κερκυραϊκής
                                                           κουζίνας.  Επιστήμονας  της  πληροφορικής  με
                                                           πελοποννησιακή  καταγωγή,  διάλεξε  για  πατρίδα
                                                           της την Κέρκυρα, όπου κατάφερε να κάνει το χόμπι
                                                           της επάγγελμα. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα
                                                           στο  εστιατόριο  του  πολυχώρου,  στα  εργαστήρια
                                                           μαγειρικής  που  διοργανώνει  και  στους  κήπους
                                                           τους  κτήματος.  Το  2008  ξεκίνησε  την  Acordo
                                                           με  πρωτότυπα  παραδοσιακά  προϊόντα,  ενώ  το
                                                           βιβλίο  της  «Κερκυραϊκή  κουζίνα-Αναζητώντας
                                                           τις  χαμένες  κανκιόφολες»  αποτελεί  ωδή  στο
                                                                γαστρονομικό πλούτο του νησιού.
                                                              THE VENETIAN QUARTER IN
                                                             THE OLD TOWN, OFF SEASON,
                                                            IS QUITE AN EXPERIENCE ΕΙΝΑΙ
                                                            ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
                                                            ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ
                                                            ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ


                      Original local cuisine,
                   vineyards, cooking labs and
                    wine tasting at Ambelonas
                 Corfu. Αυθεντικές κερκυραϊκές
                       γεύσεις, αμπελώνες,
                    εργαστήρια μαγειρικής και
                    οινογευσία στο Ambelonas
                               Corfu.

















        156   GREC14N   2018
   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161