Page 156 - GREC14N_EFL_01
P. 156
CFU
VASILIKI KAROUNOY
Owner & cook of Ambelonas Corfu
The very soul of “Ambelonas Corfu”, in the middle
of the island, Karounou brings old forgotten recipes
and flavours of the local cuisine back to life. An
informatics expert with Peloponnesian origins,
she chose to call Corfu home and managed to turn
her hobby into her profession, sharing her time
among Ambelonas’s restaurant, the cooking labs
that she organizes and the Estate’s gardens. In 2008
she launched Acordo, with its original traditional
products, while her book about the cuisine of Corfu
is an ode to the island’s gastronomic treasures.
Ψυχή του Ambelonas Corfu, ανασύρει ξεχασμένες
συνταγές και μυρωδιές της κερκυραϊκής
κουζίνας. Επιστήμονας της πληροφορικής με
πελοποννησιακή καταγωγή, διάλεξε για πατρίδα
της την Κέρκυρα, όπου κατάφερε να κάνει το χόμπι
της επάγγελμα. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα
στο εστιατόριο του πολυχώρου, στα εργαστήρια
μαγειρικής που διοργανώνει και στους κήπους
τους κτήματος. Το 2008 ξεκίνησε την Acordo
με πρωτότυπα παραδοσιακά προϊόντα, ενώ το
βιβλίο της «Κερκυραϊκή κουζίνα-Αναζητώντας
τις χαμένες κανκιόφολες» αποτελεί ωδή στο
γαστρονομικό πλούτο του νησιού.
THE VENETIAN QUARTER IN
THE OLD TOWN, OFF SEASON,
IS QUITE AN EXPERIENCE ΕΙΝΑΙ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ
ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ
Original local cuisine,
vineyards, cooking labs and
wine tasting at Ambelonas
Corfu. Αυθεντικές κερκυραϊκές
γεύσεις, αμπελώνες,
εργαστήρια μαγειρικής και
οινογευσία στο Ambelonas
Corfu.
156 GREC14N 2018